top of page

Real time stemmen

Bijgewerkt op: 11 jan. 2023

Tijdens een presentatie kan de betrokkenheid van het publiek sterk worden verhoogd door het inzetten van ‘real time stemmen’. Gasten of deelnemers kunnen daarbij door middel van een keuzemenu hun antwoorden of mening kenbaar maken. Dat zorgt voor extra dynamiek tijdens een presentatie of evenement, en het houdt de deelnemers scherp en actief. Bovendien is het een snelle en efficiënte manier om de mening van het publiek te inventariseren.Wij gebruiken hiervoor het programma TurningPoint. Het prettige aan dit programma is dat zowel kleine groepen alsook honderden personen tegelijkertijd kunnen deelnemen en hun stem uit kunnen brengen. Dit doen zij via hun eigen mobiele telefoon, tablet of draadloze Key-pads. De stemmen kunnen herkenbaar of desgewenst anoniem hun stem uitbrengen. Ook kunnen zij individueel of per groep keuzes aangeven. De resultaten verschijnen op het scherm van de spreker / dagvoorzitter of indien gewenst direct op het scherm zodat deze besproken kunnen worden.


De vragen of polls die u bedenkt voor uw deelnemers kunnen worden toegevoegd aan PowerPoint voor een simpele en nette presentatie. Maar ook zonder PowerPoint kan er gebruik worden gemaakt van stemsysteem TurningPoint. Vragen kunnen vooraf worden ingesteld of juist tijdens het evenement worden ingevoerd. Dat kunt u zelf doen, maar wij kunnen dat uiteraard ook verzorgen. Vanzelfsprekend kunnen de antwoorden die tijdens de bijeenkomst gegeven zijn bewaard worden. Handig om later terug te kijken of te verwerken in een verslag of rapportage.


Tijdens de regionale bijeenkomst van KNO artsen verzorgde Plaisier AV het TurningPoint audience response systeem. Hiermee konden de aanwezige artsen gedurende de diverse lezingen regelmatig hun kennis testen door middel van meerkeuzevragen. De uitslag kwam per vraag direct in beeld en aan het einde van de avond was er een winnaar. Een leerzaam en interactief spelelement, wat ontzettend goed ontvangen werd door zowel de organisator als de deelnemers.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page