top of page

Ons streamingwerk voor theater De Kring in Roosendaal

Streaming in De Kring: de investering zeker waard!


Plaisier AudioVisueel werkt al jaren nauw samen met De Kring in Roosendaal. Toen bij het theater het idee ontstond om met webstreaming te gaan beginnen, was Plaisier AV dan ook de logische partij om bij aan te kloppen. “Ga voor kwaliteit en laat je vooral goed adviseren, dan is het de investering waard.” In het AV&Entertainment magazine is een artikel opgenomen over onze samenwerking.


Het artikel is terug te lezen via deze link en in de afbeelding hierboven.


Wij leveren de video-apparatuur die standaard in Theater De Kring aanwezig is en wanneer nodig, huren ze bij ons extra apparatuur in”, vertelt Dimphi van Amen namens Plaisier AV. “Toen bij De Kring het idee ontstond om actief met webstreaming aan de slag te gaan hebben ze ons benaderd voor advies. Ze zijn professioneel ingesteld en wilden er dan ook voor zorgen dat ze kijkers thuis een volwaardige beleving konden bieden.” NDI Er is in De Kring bewust gekozen voor een NDI-gebaseerd platform met Panasonic camera’s en Vmix als software. “Deels vanwege de kosten voor een dergelijke set-up, omdat we toen ook nog niet wisten of dit tijdelijk zou zijn of in de toekomst mogelijk blijvend”, legt Plaisier uit. “We hebben ook zeker toekomstgericht gekeken en hebben de zeer uitgebreide mogelijkheden van Vmix meegenomen in de overweging.” Het streamingplatform Vixy is direct afgenomen bij NEP. “Wij hebben alleen de hardware geleverd, maar wel geadviseerd in de keuze voor een streamingplatform. Het theater heeft specifieke eisen en dat moet het platform wel aankunnen. Denk hierbij aan het grote aantallen kijkers, interactie, on demand abonnementen en ticketverkoop.”


Training

Door de compact set-up en hoge mate van automatisering kan alles door één technicus bediend worden. “Qua gebruiksvriendelijkheid en kostenaspect is dat een belangrijke afweging geweest”, legt Van Amen. “Na de technische oplevering is er door ons nog een eendaagse training verzorgd in kleine groepjes. Op deze manier kreeg iedereen voldoende tijd en aandacht om zich het systeem eigen te maken. In de weken erna sturen we in samenwerking met de technici nog bij en vullen we de set-up aan of wijzigen we deze. Dan merk je dat de technici er meer ervaring in hebben gekregen.”


Voordelen De gemaakte opnames worden veel ingezet voor try-outs, zodat de theatermakers de voorstelling kunnen beoordelen en finetunen. Voorstellingen worden ook live gestreamd, maar dat staat nog in de kinderschoenen. Frank de Mönnink, Coördinator Techniek en Facilitaire zaken De Kring: “De hoofdgebruikers zijn nu de zakelijke gebruikers die willen communiceren met hun medewerkers of klanten en de mate van professionaliteit uit willen blijven stralen die ze normaal live hadden bij een bijeenkomst, seminar of tijdens een beurs. Deze groep heeft nu de voordelen hiervan ervaren en de vraag naar streaming gaat daardoor alleen maar groter worden. De Kring kan deze zakelijke gebruikers hierin faciliteren. Dit kan, wanneer de regels het weer toelaten, ook een combinatie worden. Mensen die live in de zaal zitten en mensen die het volgen via de streamingsdienst.”


Kwaliteit

“Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden om te streamen, met daaraan uiteraard ook verschillende prijskaartjes”, vertelt Van Amen. “Het is misschien een open deur, maar laat je goed adviseren, het is de investering waard. Deze vorm van communiceren verdwijnt niet meer, maar wordt alleen maar uitgebreider. Maar als het straks weer kan, allemaal vooral weer een kaartje kopen voor een fysiek bezoek aan het theater. Want eerlijk is eerlijk…die live-ervaring, gezelligheid en totaalbeleving is met streaming niet te evenaren.”


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page