top of page

Livestream via openbaar kanaal

De afgelopen tijd hebben de meeste mensen er wel eens mee te maken gekregen: live streamen over een openbaar kanaal of een openbare verbinding. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is een ‘openbaar kanaal’ niet per definitie hetzelfde als bijvoorbeeld Facebook of YouTube. En hoewel YouTube en Facebook natuurlijk gemakkelijk vindbaar zijn voor het publiek, is uw eigen website dat in principe ook.


Streamen via een gratis account van YouTube of Facebook betekent automatisch ook dat de stream van mindere kwaliteit is. Wanneer het belangrijk is dat de live stream goed te volgen is, dat de beeldkwaliteit goed is, en dat het geluid synchroon loopt met het beeld, dan is het aan te raden om voor een live stream te kiezen via een eigen kanaal.


Wat is een livestream precies?

Een livestream is een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis die dus, zoals de naam al doet vermoeden, live plaatsvindt. Grote gebeurtenissen op tv, zoals het WK en het Eurovisie songfestival worden ook altijd live uitgezonden. De laatste maanden wordt de livestream ook vaak ingezet voor bijvoorbeeld online teambuildings, congressen, en lokale bijeenkomsten waar geen publiek bij aanwezig mag zijn. Een livestream wordt via het internet uitgezonden en kan bekeken worden door iedereen die daartoe toegang heeft. Een livestream kan openbaar zijn, of besloten.


Wat is het verschil tussen een professionele livestream en zelf ‘live gaan’?

Een professionele livestream verschilt van ‘live gaan’ op bijvoorbeeld Facebook of YouTube doordat er techniek aanwezig is waarmee bijvoorbeeld PowerPoint of van tevoren opgenomen videobeelden ook uitgezonden kunnen worden. Daarnaast zorgt de professional die de livestream tot stand brengt voor optimaal geluid, en kan hij eventuele problemen met het beeld of de verbinding snel oplossen.

 

Plaisier AV biedt kwalitatief hoogstaande livestream oplossingen die via uw eigen website uit te zenden zijn, en die tegelijkertijd ook op andere kanalen of platforms te bekijken zijn. Denk hierbij aan Teams, YouTube, Facebook, etc. Naar meerdere kanalen tegelijk streamen is geen enkel probleem.


Wij maken samen met jullie een plan van aanpak na onze intake en helpen jullie met het opstellen van jullie draaiboek. Willen jullie ook een volgende stap maken in de professionalisering? Neem dan contact met ons op.
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page