top of page

Het eindfeest van het Zomerpaspoort

Na de succesvolle première vorig jaar was er ook dit jaar weer een editie van het Zomerpaspoort Alblasserdam. Jeugdland Alblasserdam, initiatiefnemer van de eerste editie, en het ABC-team stonden samen met verenigingen, stichtingen en creatieve ondernemers uit Alblasserdam garant voor meer dan 100 activiteiten. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en jeugd van 13 tot en met 18 jaar uit Alblasserdam konden zes weken lang hieraan meedoen. Bijna 800 kinderen hebben deelgenomen aan deze activiteiten.


Blijvend event


Het Zomerpaspoort is vorig jaar ontstaan vanuit een initiatief van Jeugdland Alblasserdam als alternatief voor de traditionele Jeugdland-week aan het einde van iedere zomervakantie. Het initiatief bleek dusdanig succesvol dat het een blijvend evenement is geworden. Daarmee organiseert de stichting geen Jeugdland meer, maar is nu één van de leveranciers van activiteiten voor het Zomerpaspoort.Door de vaste kern van vrijwilligers en trouwe sponsoren kan Jeugdland zo’n 45 activiteiten verspreid over de zomervakantie aanbieden. Samen met de activiteiten van het ABC-Team en alle andere organisaties biedt het Zomerpaspoort meer dan 100 activiteiten.


We zijn ongelooflijk blij én trots dat het succes van vorig jaar heeft geleid tot een blijvend evenement waarvoor zoveel vrijwilligers en organisaties zich inzetten”, bevestigt Michiel van Zanten, adviseur sport en cultuur bij de gemeente Alblasserdam.


Voor alle jeugd

Het ABC-team en Jeugdland Alblasserdam zetten zich ervoor in dat de activiteiten toegankelijk zijn voor alle kinderen en jeugd in Alblasserdam. Waar nodig stelde de gemeente Alblasserdam Zomerpaspoorten voor de doelgroep beschikbaar. Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, benadert de gemeente zelf.


Eindfeest


Wij ondersteunen al enkele jaren Jeugdland Alblasserdam daar waar nodig met geluid- en licht apparatuur. Bij het Zomerpaspoort Alblasserdam hebben wij dat ook weer gedaan. Het eindfeest is een nieuwe traditie geworden. Dit jaar was het thema safari. Kinderen konden buiten op het terrein van Landvast helemaal los op de muziekkeuze van de DJ’s van de Scouting Alblasserdam.22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page