top of page

Dodenherdenking 4 mei 2020 - herdenk online mee


Op 4 mei herdenken we allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.


Normaal kunnen Alblasserdammers op 4 mei rond 19:00 uur de Vesper (herdenkingsbijeenkomst) bijwonen en daarna de openbare plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat met het stiltemoment om 20:00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kan deze openbare plechtigheid ook dit jaar helaas niet doorgaan.Foto: Peter Stam


Live-uitzending

Om toch op een passende manier aandacht te geven aan hen die vielen, heeft het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam een alternatieve manier van herdenken bedacht:


Om 19:00 uur wordt de jaarlijkse Vesper online uitgezonden. U kunt de Vesper vanuit uw huiskamer bekijken via het YouTube kanaal van de gemeente Alblasserdam.Foto: Peter Stam


Besloten plechtigheid

Omstreeks 19:45 uur is er een besloten plechtigheid bij het oorlogsmonument aan de Polderstraat inclusief toespraak van burgmeester Jaap Paans. Het 4 mei comité Dodenherdenking Alblasserdam vraagt u om ook dit jaar niet naar het oorlogsmonument aan de Polderstraat te komen, maar de livestream van de herdenking te volgen via het YouTube kanaal van gemeente Alblasserdam.


De Nederlandse vlag bij het monument aan de Polderstraat hangt halfstok en wordt om 21:00 uur verlicht. Dit bijzondere beeld is t/m 11 mei opnieuw 24 uur per dag te zien via de livestream.


Om 24:00 uur hijsen Alblasserdamse veteranen de Nederlandse vlag bij het monument aan de Polderstraat in top voor de viering van Bevrijdingsdag 2021.


Beeld en geluid

Wij verzorgen al ruim 15 jaar het geluid en beeld bij deze plechtigheid in de gemeente Alblasserdam.


Foto: Cees van de Wal 2019 (pré Covid)
24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page