top of page

Dankzij een uitvaart livestream kan iedereen mooi en waardig afscheid nemen

“Met mijn uitgelopen mascara nog op mijn wangen typ ik in alle emotie dit bericht.” Zo begon het emotionele bericht op LinkedIn dat onlangs voorbij kwam. “In deze tijd heb ik helaas al meerdere online uitvaarten meegemaakt. We zijn beperkt in het aantal mensen wat aanwezig mag zijn en dat is heel verdrietig. Het is belangrijk voor je verwerkingsproces om op de juiste manier afscheid te kunnen nemen. Bij deze doe ik dan ook een oproep aan alle uitvaartcentra om je audio (beeld en geluid) en je ICT (verbindingen) op orde te hebben. Investeer hierin! Laat je adviseren door experts. Koop de juiste apparatuur of huur de juiste mensen in tijdens de ceremonie. Bezuinig hier niet op. Brengt dit meer kosten met zich mee ? Overleg dit met de nabestaanden. Het is verdrietiger om later te horen dat de mensen thuis het slecht konden horen of zien of in dit geval zelfs gemist hebben, omdat er (zo blijkt) te veel mensen online hebben ingelogd op de streaming.”Wanneer een dierbare komt te overlijden is het belangrijk dat familie, vrienden en kennissen afscheid kunnen nemen. Niet altijd is het voor iedereen mogelijk om daarbij fysiek aanwezig te zijn. Dit omdat nabestaanden in het buitenland wonen, ziek of slecht ter been zijn of dat er andere beperkingen spelen, zoals de huidige COVID-19 maatregelen.


Een uitvaart livestream biedt hierin een goede oplossing. Alle nabestaanden kunnen op deze manier de uitvaart bijwonen via hun eigen laptop, tablet, of mobiele telefoon. Het is zelfs mogelijk dat mensen op afstand via de livestream kunnen spreken.


Het online streamen van een uitvaart is niets nieuws, maar door de COVID-19 maatregelen is hier wel veel meer aandacht voor gekomen. Zo kan iedereen, ook in corona tijd, mooi en waardig afscheid nemen.

 

Wilt u een livestream voor een uitvaart organiseren? Of wilt u dat de locatie van de uitvaart dat goed op orde heeft? Er komt in korte tijd zoveel op nabestaanden af, waardoor zij een technische partner willen hebben die de online uitzending van de afscheidsceremonie professioneel en zorgeloos op zich kan nemen.


Door onze ervaring met livestreaming te combineren met uitvaartceremonies wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om afscheid te kunnen nemen.


U kunt bij ons terecht voor de apparatuur, maar wij kunnen ook de volledige livestream inclusief technici regelen. Voor verschillenden locaties hebben wij ook mogen adviseren en apparatuur mogen leveren, zodat deze livestreamingsdienst standaard meegenomen kan worden in het aanbod van de locatie.


U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 078 890 74 75 of te e-mailen naar info@plaisierav.nl. Wij denken graag met u mee!


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page