top of page

Coronamonument en -herdenking op Stadhuisplein te Dordrecht

Bijgewerkt op: 8 sep. 2021

Op donderdag 8 juli jl. heeft er een ‘coronaherdenking’ plaatsgevonden op het Stadhuisplein te Dordrecht. Deze herdenking vond plaats om stil te staan bij de mensen die aan het virus zijn overleden en de gevolgen van de coronacrisis voor Dordrecht.

Burgemeester Wouter Kolff heeft een toespraak gehouden voor de genodigden die aanwezig waren. Kolff omschreef het afgelopen anderhalf jaar als ‘een bizarre periode met veel leed’.


Het ‘bezinningsmonument’ dat hij samen met kinderburgemeester Lucas van Dijk onthulde is bedoeld om deze periode en de gevolgen daarvan blijvend te herdenken. In de zuil van het monument kunnen voorbijgangers een draadje wol pakken en om hun arm doen. Dit draadje draag je mee totdat het verslijt. Het staat symbool voor de onzichtbare verbinding van de mensen die elkaar in de coronaperiode op allerlei manieren hebben geholpen en bijgestaan. Het monument is een ontwerp van kunstenaar Marije Vogelzang.

Daarnaast is er een boek gepresenteerd waarvoor 28 Dordtenaren vertellen hoe zij te maken hebben gehad met het coronavirus. Van patiënten tot verpleegkundigen, van voetbalsupporters tot boa’s. Het boek is verspreid onder 9000 zorgmedewerkers en mensen die werkzaam zijn in het onderwijs.

Plaisier AV werkt regelmatig in opdracht van gemeenten tijdens herdenkingen, vieringen en toespraken. Zo ook bij de corona herdenking in de gemeente Dordrecht. Tijdens deze bijeenkomst verzorgden we het beeld en geluid. Bij dit soort belangrijke bijeenkomsten in de buitenlucht zorgen wij ervoor dat we niets aan het toeval overlaten. We bereiden ons voor op alle weersomstandigheden en houden rekening met omgevingsgeluiden, de wind en het eventueel afwijken van het draaiboek. Als er in de buitenlucht gesproken wordt brengt dit voor ons als AV team extra uitdagingen mee, maar dankzij onze jarenlange ervaring weten we altijd het beste beeld en geluid te realiseren.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page